3-те стъпки за избор на правилни хранителни добавки

nutrition and supplements

 

При избора на хранителни добавки, често правим грешки, ето какво обаче е добре да знаете .

Ако мислите, че диетата ви може напълно да пропусне някои минерални добавки, които могат да бъдат полезни, е препоръчително да се наваксат.

Не сте точно сигурни дали вземата жизнено важните добавки витамини или различни минерали? Вашият личен лекар или пък инструктор е възможно да ви помогне да научите. В чести случаи е възможно да ви извършат кръвен тест, и ще видите нивата на витамин D. Лекарите ще биха желали да разберат за твоите типични хранителни навици. За да знаете споменатата информация, запишете точно какво приемате и пиете за няколко дни.

Крачка 1: Научете от какво реално се нуждаете

Твоите нужти от калории имат зависимост от:

  • На колко годинни сте
  • Различните храни, които ядете
  • Болестите , които имате
  • Точно какви болести сте притежавали някога

Като пример, ако сте изложени на висок риск от болки в костите, вашият личен лекар може спокойно да препоръча калций и витамин D. Ако сте госпожа, която може да забременее съвсем скоро, за вас е важно да приемате фолиева добавка, която помага да спрете някои типове вродени дефекти. В случай, че искате да усъвършенствате доброто здраве на сърцето, планът ви може да включва омега-3.

Стъпка 2: Купувайте умно

Използвайте нашите съвети, ако искате да ви помогнат да закупите обмислено добавките за хранене
Първо се информирайте за абсолютно всичко: Вижте как може да подейства всяка добавка и дадените нежелани действия и здравословни ползи. „Много потребителите единствено вземат неща от рафта, защото са им казали за това от радиото и телевизията или просто понеже българите казват за добавката“, според Г-н Уайт, регистриран диетолог от Голяма аптечна мрежа. Когато имате съмнения, попитайте Вашия лекар. На повечето хранителни добавки пише, че вършат чудеца.
Бъдете сигурни, че получавате отговорите на точно тези 4 въпроса:

  • Какви са ползите?
  • Съществуват ли заплаха?
  • Коя е дозировката, която е препоръчително да вземам?
  • Колко време е препоръчително да го приемам?

Въпроси? Проведете разговор създаделя на добавката. Безсъмнение те могат да дадат отговор на запитванията по отношение на съставките и колко точно да поглъщате.
Номер 3: Проведете разговор с Вашия собствен фелдшер
Разкажете на Твоят лекар какво вземата.
Възможни нежелани реакции: Доста могат да засегнат някои други лекарства, които вие приемате. Например, ако пиете кръвен разредител, е забранено да поемаме прекалено много К витамин, които може да накара кръвта да се сгъсти, казва Лекар Причет, който работи в Централен Вашингтон. Ако случайно ви предстои операция, може да спрете приема на омега-3 поради висок риск от кръвоизлив. Твоя лекар можете спокойно да ви е от полза да намериш точните баланс.
Сутрин на гладно или веднага след хапване се пият: Определени витамини и минарали е нужно ефективно да се приемат с храненето, а много други на гладно. „Не е правилно да пиете желязна добавка с мляко, тъй като желязото и калция не действат“, според лекар.

Холестерола през последните години, е голям бич за хората и е добре да правим правилно хранене. Ако не успявате да приемате правилните храни за холестерол, трябва да се набавят с добавки. Такива добавки ще намериш на адрес www.vitasana.bg

Колко да приемам: Вашият за този ден препоръчителен прием (DRI) за повечето витамини и минерали зависиот твоята конкретна възраст и пол. Може спокойно да се промени, в случай, че сте бременна, кърмите, имате здравословно заболяване.
„Много лица им се дават над десет пъти повече от DRI“, казва Уайт. „ Такова дозиране е възможно да е твърде много. Наистина е препоръчително да прецените относително колко да вземате“, което обхваща какво реално приемате.
Твоите отговорности: Трябва да се храните правилно и да сте запознати с действително какво ще поемаме. Също е логична идея да записвате витамините, които вие поемаме и да наблюдавате за сранични ефекти.