Как да си вземем приятно бельо

women underwear

Неотдавнашно проучване показва, че повечко от осемдесетпроцента от американците употребяват едно и също бельо през целия си съзнателен живот. Това говори, че голпма чст от хората не се доверяват на марки, които не са запознати, не желаят да пробват с чисто нови материи и модели, понеже за повечето хора подбора на изцяло нов модел бельо се приема като некомфортно при използването му. Ето няколко полезни съвета как точно да си вземете удобно и приятно бельо.

Намирайте си правилния размер

За да ви бъде комфортно бельото, то би трябвало да е и коректния размер за Вас. Бельото, което Ви опъва, пристяга и врязва в кожата не е за Вас. Когато си вземате бельо, бъдете напълно честни със себе си и си вземете Вашия собствен номер, а не малък. Никой не би искал да си купува бельо в размер XL или XXL, но пък ако наистина този е вашия, не се притеснявайте, по-добре си вземете такъв, иначе по цял ден да се чувствате наистина неудобно. А и не забравяйте, че ако бельото е малък размер от Вашия, то ще Ви пристисква и даже ще се забелязва още повече, дори и през дрехите.

Винаги търсете добри и качествени материи

Изборът на добрата материя на бельото е особено важно. Доста материи е възможно да допринесат до неудобно усещане при носене. Винаги се спирайте на меки и гладки материи. Мрежестото бельо и бельото с дантела, макар и доста привлекателно да изглеждат, може да Ви образуват обривания, да Ви надраскат по кожата и да образуват запотяване. Наистина добър подбор на материи са кашмир, ликра, висококачествен полиестер, микрофибър.

Бельо без шевове

Бельото без шевове се превръща във все по-искано от доста жени по света и у нас. Макар, че до голяма степен не забелязваме шевовете по бельото, но те много често биха могли да раздразнят кожата, а също да направят и следи. Ето защо винаги ако можете носете бельо без шевове, като е гладко и от 2-те страни и е изключително удачно при носене на по-тесни облекла.

Погрижете се за бельото си

Хубавата грижа за Бельото ви е от прекалено голямо значение за по-голям комфорт. Изпирайте с прах за деликатни тъкани и задължително когато можете ръчно. Четете етикета и перете на коректната програма, ако използвате пералня машина. Съхранявайте го хубаво сгънато в гардероб с чекмеджета и разделители. Също така не преизносвайте бельото си. Изхвърляйте захабеното си бельо, а не го прибирайте в гардероба. Доказано е, че малко след Шест месеца нон-стоп използване бельото е правилно да се подменя с ново, като същото е валидно и за сутиените.